17 Mar 13:00 Päivi Pöyhönen: Eettisesti epäkunnossa - elektroniikan tuotantoketjun työolot ja ympäristövaikutukset

Dear fellow HIITers,

The seminar this Wednesday includes a long video in Finnish. Therefore, the event will exceptionally be held in Finnish. Sorry for any inconvenience.

Wednesday 17.3. 13:00-14:00, Spektri 3rd floor seminar room,

Tutkija Päivi Pöyhönen
"Eettisesti epäkunnossa - elektroniikan tuotantoketjun työolot ja ympäristövaikutukset"
Finnwatch Ry


Tiivistelmä
Esitelmä kertoo, miten ja missä oloissa kännyköihin ja muuhun kulutuselektroniikkaan tarvittavat metallit kaivetaan. Se kertoo myös kännykkätehtaiden työoloista Kiinassa, jossa valmistetaan puolet maailman matkapuhelimista ja kolme neljäsosaa sylimikroista. Esitelmään sisältyy puolen tunnin pituinen dokumenttifilmi matkapuhelinten tekijöistä ja kierrättäjistä Intiassa. Aikaa varataan myös keskustelulle.

Puhuja
Päivi Pöyhönen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja valtiotieteiden kandidaatti. Hän on työskennellyt muun muassa
Kansainvälisen työjärjestön ILO:n asiantuntijatehtävissä Bangokissa ja Kambodzhassa. Hän on toiminut FinnWatchin tutkijana ja "makeITfair" EU-projektin koordinaattorina vuodesta 2006 alkaen.

FinnWatch
FinnWatch on tietotoimisto, joka hankkii, työstää ja levittää tietoa suomalaisten tai tänne vahvasti sidoksissa olevien yritysten vaikutuksista ihmis- ja työelämän oikeuksien toteutumiseen, luontoon ja sosiaaliseen kehitykseen kehitysmaissa. Haluamme lisätä firmojen tietoisuutta toimintansa seurauksista ja niiden vastuullisuutta. FinnWatchin taustalla vaikuttaa joukko ay- ja kansalaisjärjestöjä.


And always keep an eye on:

http://www.hiit.fi/interactivecomputingseminar/
 


Last updated on 16 Mar 2010 by Visa Noronen - Page created on 17 Mar 2010 by Visa Noronen