Näin suunnistat kännykällä kauppakeskuksessa

Lecturer : 
Event type: 
Public demonstration lesson
Doctoral dissertation
Respondent: 
Opponent: 
Custos: 
Event time: 
2014-12-10 10:00 to 12:00
Place: 
Johto-kahvila, Urho Kekkosen katu 1a (Kampin kauppakeskus 5. kerros)
Description: 

Lisättyä todellisuutta kännykkään Joulukuussa kokeillaan uutta tapaa löytää palveluita Kampissa Kampin kauppakeskukseen

Helsinkiin ilmestyy tällä viikolla bittiopasteita (bitsigns), joiden avulla keskuksessa kulkija voi täysin uudella tavalla löytää etsimänsä myymälät. Bittiopasteissa kuluttajan kännykän kautta tulee esiin laajennettua todellisuutta (augmented reality), joka tuo perinteiseen opastukseen uuden ulottuvuuden.

Tervetuloa kokeilemaan , miten bittiopasteet auttavat jouluruuhkassa suunnistavaa laajennetun todellisuuden ja kännykän avulla. Tervetuloa myös kuulemaan, mitä muita näkymiä innovaatio avaa tulevaisuuden kauppakokemukseen, mm. uudenlaista navigointia ja pelillistämistä.

Aika: Keskiviikko 10.12. klo 10

Paikka: Johto-kahvila, Urho Kekkosen katu 1a (Kampin kauppakeskus 5. kerros)

Kuluttaja voi lähteä suunnistamaan Kampin jouluruuhkassa uusin avuin, kun hän on ladannut ilmaisen sovelluksen kännykkäänsä. Kun hän osoittaa opasteissa olevia tarroja kännykällään, Bitsign-palvelu osaa sen perusteella määritellä kuluttajan sijainnin ja opastaa haluttuun kohteeseen.

”Bittiopasteiden pohjalla olevat teknologiat ovat entuudestaan olemassa, mutta yhdistelmä on ainutlaatuinen” , sanoo kokeilusta vastaava projektipäällikkö Kai Kuikkaniemi. ”Bitsign on yksinkertainen tapa toteuttaa digitaalista sisätilaopastusta, mutta lähestyminen voi helposti mahdollistaa myös uudenlaisia navigointielämyksiä ja kauppakokemuksen pelillistämistä.”

Digiopasteet ovat käytössä Kampissa kaksi kuukautta tammikuun loppuun asti. Bitsign on yksinkertainen sisätiloissa toimiva opastusjärjestelmä, joka perustuu laajennettuun todellisuuteen (augmented reality). Sen käyttöön ei tarvita internetyhteyttä, sensoreita, kaapeleita tai pitkälle vietyä 3D-mallinnusta. Sen käyttömahdollisuuksia lisää myös se, että se perustuu avoimeen dataan, jota kuka tahansa voi hyödyntää. Bitsign on syntynyt Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutissa (EIT), joka edelleen tukee innovaation kehitystä ja markkinointia.

Ilmoittautuminen Emmi Jouslehto, puh 0449719919, emmi@robustnorth.fi Lisätietoja antaa Kai Kuikkaniemi, puh 050 5439283, kai.kuikkaniemi@hiit.fi www.kamppi.fi/kurkkaa


Last updated on 9 Dec 2014 by Maria Lindqvist - Page created on 9 Dec 2014 by Maria Lindqvist