AIX Forum: Tekoäly ja julkishallinto

Suomen tekoälykeskus (Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI) on tekoälyn osaamiskeskus, jonka Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja VTT ovat perustaneet. FCAI on yksi Suomen Akatemian tukemista kuudesta lippulaivasta. FCAI järjestää sarjan tilaisuuksia, joissa keskustellaan tekoälyn soveltamisesta eri aloilla (AIX = AI + ala X). Tässä tilaisuudessa X = julkishallinto (valtio, kunnat) ja se järjestetään yhteistyössä valtionhallinnon AI-verkoston kanssa.

Julkishallinnossa on käynnissä ja suunnitteilla useita kehittämishankkeita tekoälyn hyödyntämiseksi. Näkökulmia on ainakin kaksi: (a) parempien palvelujen tarjoaminen kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille ja (b) hallinnon tehostaminen, eli sisäisten prosessien kehittäminen. Tässä tilaisuudessa tekoälytutkijat ja hallinnon edustajat kokoontuvat jakamaan tietoa, kokemuksia ja uusia ideoita.

Ohjelma:

13.00-13.10 Tilaisuuden avaus (Petri Myllymäki, FCAI ja Helena Lappalainen, Palkeet)

13.10-14.00 Lyhyitä esityksiä tekoälyn soveltamisesta julkishallinnossa, mm. suomenkielinen NLP, puhe tekstiksi, lomakkeiden automaattinen luokittelu.

14.00-15.00 Keskustelu esitetyistä ideoista (paneeli ja yleisökeskustelu)

15.00-16.00 Verkostoituminen (tarjoilu)

Tilaisuus on suomenkielinen. Ilmoittautuminen viimeistään 20.11. seuraavan linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/8FBF5323116CED5C